Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z młodej kapusty idealnie sprawdzi się teraz gdy mamy młodą kapustę. Pasuje do każdego obiadu i jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Kapustę szatkuję a następnie przekładam do miski solę i odkładam na ok. 10 minut. Ogórek szklarniowy ścieram na tarce o grubych oczkach solą a następnie odstawiam na ok. 10 minut by puścił sok. Po ok.10 minutach odciskam nadmiar wody z ogórków a następnie dodaję 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, jogurt, świeży koper oraz sól i pieprz. Zamiast jogurtu greckiego można użyć śmietanę 18%. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Całość przekładam do kapusty i wszystko razem bardzo dokładnie mieszam. Surówkę odkładam na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie jest gotowa. Surówka z młodej kapusty pasuje do każdego obiadu. Polecam serdecznie.