Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty znów staje się bardzo popularny i na nowo zostaje odkryty w kuchni. Topinambur ma wiele właściwości korzystnie wpływających na kondycję naszego organizmu: pozytywnie oddziałuje m.in. na układ nerwowy, trawienny oraz działanie mięśnia sercowego. Kiszony topinambur nie tylko jest bardzo smaczny, ale i prosty w wykonaniu. Idealnie zastąpi tradycyjne ogórki kiszone lub małosolne przy daniach z grilla.
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 112
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 57
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1007
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 141
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 112
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 57
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1007
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 141
Składniki
Ciepłą wodę mieszamy z solą. Do wyparzonych słoików wkładamy po ząbku czosnku, liściu laurowym, pół łyżeczki ziaren gorczycy, pół łyżeczki ziaren kolendry, gałązce kopru, pół łyżeczki suszonego estragonu i plasterku chrzanu. Do słoika wkładamy dokładnie wyszorowane bulwy topinamburu. Zalewamy solanką. Słoiki zakręcamy. Odstawiamy na minimum tydzień do zakiszenia. Ukiszone przechowujemy w lodówce lub piwnicy. Tak przygotowany topinambur to wspaniały dodatek do kanapek, drugiego dań oraz dań z grilla.