Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie pyszny a lżejszy od ziemniaków. Topinambur jest bardzo zdrowym warzywem i warto raczyć się nim częściej.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 86
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1099
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 132
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 86
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1099
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 132
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Topinambur obiera się jak ziemniaki ale gotują się tylko do 10 minut. Jest to oszczędność czasu i liczników.
Można je utłuc jak ziemniaki. Same są o strukturze podobnej do ziemniaków, smakiem przypomina na w pół dojrzałe ziarna słonecznika. Po dołożeniu tradycyjnych dodatków do pure smakują jak ziemniaki. Nie są słodkie jak bataty czy marchew.
Podałam z pieczonym kaczym udkiem.
:D