Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniałe placki ziemniaczane z piekarnika. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego :-)
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Składniki
Na początku zaczniemy od przygotowania ziemniaków, musimy je obrać, dokładnie wypłukać i zetrzeć na tarce na grubym oczku do średniej miski. Następnie dorzucamy wszystkie składniki z listy, cebulę pokrojoną w grube piórka, starty ser na grubym oczku , czosnek pokrojony w plasterki, kiełbasę pokrojoną w cienkie słupki. Zostaje nam tylko dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Już teraz włączcie piekarnik, nastawcie go na 200 stopni, góra dół, bez termoobiegu. Przygotujcie sobie blachę, wyścielcie ją papierem do pieczenia, już teraz zaczniemy formować placki, od Was zależy jakiej wielkości one będą. Mi z tych proporcji wychodzi 6 dużych placków. Blachę z uformowanymi plackami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25-30 minut, czas pieczenia jest uzależniony od rodzaju ziemniaków, im bardziej wodnisty tym dłuższy czas pieczenia. Placki mają być ładnie podpieczone i chrupiące. Gotowe!!! Życzę wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.