Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobraź sobie chrupiące i złociste kotlety, których tajemniczym składnikiem jest zwykły chleb tostowy. Ta prosta przekąska to prawdziwe arcydzieło smaku, które zaskakuje swoją prostotą i jednocześnie wykwintnością. Chrupiąca skórka chleba otula delikatne wnętrze kotletów, tworząc harmonijną grę tekstur i smaków. Każdy kęs to zaskakująca podróż smakowa, gdzie prostota składników spotyka się z niezwykłą intensywnością smaku. Podane na eleganckim talerzu, ozdobione liściem sałaty, te kotlety nie tylko zachwycają smakiem, ale także wabią swym wyglądem, kusząc do degustacji kolejnego kęsa tej wyjątkowej uczty kulinarnego doświadczenia.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 865
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 865
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
1. Każdą kromkę chleba rozwałkowuję bardzo cienko za pomocą wałka.
2. Następnie obieram cebulę, drobno ją kroję, i smażę na rozgrzanym oleju aż stanie się złocista i aromatyczna. 3. Do podsmażonej cebuli dodaję mięso pokrojone w drobną kostkę. 4. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję przyprawę do kurczaka, sól oraz drobno posiekany koperek. Następnie dodaję serek śmietankowy i smażę wszystko przez 10 minut, aż składniki się dobrze połączą.
5. Na każdej kromce chleba układam połowę plasterka sera cheddar oraz łyżkę farszu.
6. Chleb składam w trójkąty, a następnie panieruję je w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
7. Trójkąciki chleba smażę z obu stron na rozgrzanym oleju, aż staną się złociste i chrupiące.
8. Gotowe! Podaję z ulubionym sosem, aby dopełnić smaku tego wyjątkowego dania. 9. Życzę smacznego!