Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 141
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 174
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 922
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 141
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 174
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 922
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Twaróg, mleko skondensowane, żółtka, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia pomieszać przy pomocy miksera na wolnych obrotach. Dodać ubite białka. Delikatnie połaczyć przy pomocy szpatułki. Foremkę 20×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę do foremki. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 60 min. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach ok 20 min. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze schłodzić. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.