Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, mięciutkie i wilgotne w środku babeczki pistacjowe, którym nie sposób się oprzeć. Przypadną do gustu wszystkim wielbicielom pistacji. Udekorowane żółtym lukrem i kawałkami pistacji cieszą oko i podniebienie. Z poniższego przepisu możecie upiec mini babeczki pistacjowe lub duże ciasto. Żółty lukier na babeczkach możecie zastąpić lukrem pistacjowym (wystarczy dodać do niego zmielone pistacje) lub polewą z białej bądź mlecznej czekolady.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Do dużej miski wbij jajka, dodaj olej i jogurt naturalny. Składniki wymieszaj. Następnie dodaj suche produkty: mąkę, proszek do pieczenia, zmielone pistacje i cukier. Ciasto mieszaj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Ciasto przelej do foremek do 3/4 wysokości.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Babeczki pistacjowe piecz przez około 25-30 minut (do suchego patyczka). Upieczone babeczki pistacjowe wystudź.
Przygotuj lukier. Do miski wlej sok z cytryny, dodawaj stopniowo cukier puder cały czas mieszając składniki. Wsyp szczyptę kurkumy do zabarwienia lukru na żółty kolor. Gotowy lukier powinien być dosyć gęsty ale na tyle, żeby można było go swobodnie rozprowadzić po babeczkach.
Przestudzone babeczki pistacjowe udekoruj żółtym lukrem i pistacjami.