Sezon na truskawki

Soczysty i kruchy schab po sztygarsku

Ślązacy doskonale wiedzą, kim jest sztygar - to jeden z kierowników w kopalni, zajmujący się dozorem. Choć nazwa schabu nawiązuje do tego stanowiska, można się jedynie domyślać, z jakiego powodu. Sztygar powinien przychodzić najedzony i pełen sił do pracy, dlatego schab po sztygarsku wypełniony wyjątkowo śląskimi smakami idealnie pasuje jako danie główne. Wypróbujcie przepis i podajecie z modro kapusta!

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

4
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

7

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Wędzone rybki przez mojego męża

Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...

Odsłon: 42

30 min
5
15 min
0
Ciasta Ciasto czekoladowe z bananami

Szybkie ciasto na Dzień Dziecka. Jest mocno wilgotne, bardzo czekoladowe o le...

Odsłon: 144

30 min
4