Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj żurek prosty i smaczny , ugotowany na boczku wędzonym i kiełbasie. Podany z ugniecionymi ziemniaczkami. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki smalcu. Gdy boczek się roztapia dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekane ząbki czosnku. Bulion doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia na średni i dodać zawartość patelni, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę , sól i pieprz do smaku. Gotować około 30 minut, po czym wlać żurek żytni wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut. dodają majeranek roztarty w dłoniach. Na talerze nałożyć porcje ziemniaków , zalać żurkiem udekorować ugotowanym jajkiem . Smacznego
Żurek po ugotowaniu.
Żurek gotowy do podania.