Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa powstała całkowicie przez przypadek, ale jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa i lekko strawna.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Na początek musimy zagotować 2 litry wody. Wlać ja do garnka i od razu dodać kostki rosołowe. Wymieszać, aż się rozpuszczą, po czym odstawić do całkowitego wystygnięcia.
W międzyczasie pociąć do małej miseczki szczypiorek, natkę pietruszki i koperek.
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Kiedy wywar już wystygnie ulać z niego szklankę. Wlać go do miseczki i dodać trochę śmietany i 3 łyżki mąki. Energicznie mieszać.
Na palniku postawić garnek z wywarem. Dodać wędzone mięso, ziemniaki oraz wlać ulany poprzednio wywar z miseczki. Ciągle mieszają, aby się nie ścięło.
Kiedy już wymieszamy wsypać zioła, dodać szyptę bazylii i szczyptę ziół prowansalskich.
Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą już miękkie.
Zamiast ziemniaków możemy dodać grzanki, ale dopiero przy podawaniu zupy.
Smacznego:)