Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z młodej kapusty"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, pora pokroić w cienkie plasterki, marchewkę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki.
W dużym garnku rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać kiełbasę i chwilę smażyć razem. Dodać marchew, pora i kapustę, całość poddusić ok. 10 minut, następnie wlać bulion i pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać tymianek i kminek. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ok. 40 minut. Podawać ze świeżym wiejskim chlebem.
ok. 55 minut
Do tego przepisu użyj mocno uwędzonej kiełbasy. Zamiast niej możesz wykorzystać skwarki z wędzonego boczku albo wędzonej słoniny.Źródło: Twoje Imperium