Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z melonem i truskawkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Obierz melony i wydrąż z nich pestki. Wstaw jednego melona do lodówki. Drugiego pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj z jogurtem, sokiem pomarańczowym, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Rozlej do miseczek. Truskawki pokrój na pół. Przy pomocy specjalnej łyżki lub gałki do lodów wytnij z drugiego melona kulki i dodaj do zupy wraz z truskawkami. Posyp liśćmi mięty.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy. Porcja 255 kcal.Źródło: TV14