Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko zobaczyliśmy fotę i składniki…od razu zapragnęliśmy brukselkowej <3 <3 Kardamonovy zdecydowanie trafia w nasze kubki smakowe
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Brukselkę czyścimy, usuwamy brzydkie liście. Większe kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Seler, marchew, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Kilka minut smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Zalewamy wrzątkiem, wrzucamy brukselkę, gotujemy do miękkości jarzyn. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany koperek. Zabielamy śmietaną, zahartowaną wywarem. Podajemy z drobnym makaronem.