Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z sezonowych warzyw, wyszła przepyszna!
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 244
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 244
Składniki
Nastawiłam żeberka w wodzie. Gotowałam je pół godziny z zielem i liściem laurowym. W między czasie przygotowałam warzywa. Ziemniaczki tylko umyłam i pokroiłam. Obraną cebulę i marchew pokroiłam w kostkę, czosnek w plasterki. Patisona większego starłam na tarce, a małe na plasterki. Warzywa dodałam po pół godzinie gotowania żeberek, razem z 2-3 łyżkami kaszy pęczak. W sumie po godzinie, gdy warzywa były miękkie dodałam mus dyniowo pomidorowy : https://smaker.pl/przepis-sos-pomidorowy-z-dyni,174235,fafiatko.html Sos doda witamin, smaku i zagęści zupę.
Po wyłączeniu ognia zabieliłam zupę zahartowana śmietaną , doprawiłam solą i pieprzem i dodałam posiekany koperek. Życzę bardzo smacznego :D