Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa o bardzo ciekawym smaku – z jednej strony czuć kwaskowatość soku z limonku, z drugiej pikantną papryczkę chili a przez to wszystko przebija się smak śmietany. Jak dla mnie pycha. Spokojnie można podać ją bez dodatków lub z grzankami ziołowymi lub drobnym groszkiem ptysiowym.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Bulion wraz z 300 ml wody zagotowujemy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, posypujemy niewielką ilością soli. Bulion z ugotowanymi ziemniakami zdejmujemy z palnika, dodajemy kremówkę, czosnek i całość dokładnie miksujemy. Awokado przepoławiamy, usuwamy pestki, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Z limonki wyciskamy sok. Papryczkę chili myjemy, usuwamy pestki i drobno siekamy. Awokado, posiekane chili i sok z limonki dodajemy do zupy i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, uzupełniamy kwaśną śmietaną. Podgrzewamy - ale nie zagotowujemy. Podajemy z siekanym lubczykiem i ewentualnie grzankami lub groszkiem ptysiowym.