Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa serowo-warzywna"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Ziemniaki, marchewki, seler i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Por umyj i pokrój w talarki. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na maśle. Wyłóż na patelnię pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Do garnka z wrzącym bulionem przełóż warzywa z patelni. Dopraw solą i pieprzem i gotuj ok. 10 minut aż warzywa będą prawie miękkie. Pokrój wędlinę w paski i włóż do zupy. Dodaj serki topione pokrojone w kostkę. Podgotuj zupę jeszcze ok. 5 minut – aż serki się rozpuszczą.
30 minut; Porcja: 170 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie