Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa "do syta". Jako bazę zupy wykorzystałam niedzielny rosołek, do którego dodałam marchew, por i pieczarki i zagęściłam serkami topionymi. Dodatek mięsa mielonego z indyka sprawił, że zupa stała się sycąca i nie potrzebujemy już drugiego dania:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 180
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle.Lekko solimy i pieprzymy. W garnku zagotowujemy rosół lub bulion z kostki. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę marchew i drobno pokrojony por. Gotujemy do miękkości. Dodajemy podsmażone pieczarki. Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy, formujemy maleńkie klopsiki /lub zwyczajnie odrywamy z masy mięsnej po małym kawałku/, wrzucamy do zupy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Na koniec dodajemy serki topione i nadal gotujemy na małym ogniu do czasu aż się roztopią. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem porcje zupy posypujemy posiekanym koperkiem.