Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku mamy kiszone ogórki zamknięte w słoikach, więc nic prostszego, jak tylko wykorzystać je jako bazę do zrobienia pysznej, domowej zupy ogórkowej.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1095
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1095
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w dużą kostkę. Marchewkę obrać, przekroić na połowę. Tak przygotowane warzywka zalać 4 szklankami wody. Gotować 20 minut od momentu, gdy doprowadzimy wodę do wrzenia. w trakcie dodać nać pietruszki i liście selera związane w pęczek. Po dwudziestu minutach dodać ryż, wlać wywar mięsny. Całość doprawić sola i pieprzem. Zupę gotować 15 minut. W tym czasie kiszone ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie dodać je do zupy razem z wodą spod kiszonych ogórków. Sporządzić zawiesinę z mąki i śmietany, rozprowadzić ją odrobiną wody, wlać do zupy. Całość zagotować, ponownie doprawić do smaku, jeżeli jest taka potrzeba.
Smacznego.