Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa na warzywnym bulionie"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Kaszę opłucz i ugotuj al dente. Odcedź i starannie osącz. Obierz wszystkie warzywa. Cebulę drobniutko posiekaj, marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki pokrój w kostkę. W garnku podsmaż na oleju cebulę z kminkiem oraz marchewkę, pietruszkę i seler.
Wsyp mąkę, wymieszaj, zalej zimnym bulionem i zagotuj. Dodaj ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu. Gdy zmiękną dołóż kaszę. Chwilę razem podgotuj. Dopraw zupę czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem oraz majerankiem.
Na końcu zabiel śmietaną. Porcje podawaj z plastrem lub ćwiartką jajka na twardo. Już na talerzu posyp świeżo posiekaną natką lub koperkiem.
Zabielana z ziemniakami i kaszą jęczmienną
ok. 60 minut
Porcja 284 kcal
Koszt porcji ok. 1,60 zł
Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie