Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z pieczarek"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kosteczkę. Oczyścić pieczarki, kilka sztuk (5-6 odłożyć), resztę pokroić na ćwiartki. Razem z ziemniakami wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 20 minut. Dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Następnie całość zmiksować na gładko.
Odłożone pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na złoto na łyżce masła. Z pozostałego masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Stale mieszając, powoli dolewać zmiksowaną zupę, a następnie śmietankę. Nie przerywając mieszania, zagotować.
Jeśli trzeba, doprawić, dodać tymianek. Rozlać do miseczek, do każdej włożyć po porcji usmażonych pieczarek.
Zupę podawać gorącą, do każdej porcji można dodać groszek ptysiowy i łyżkę kwaśnej, gęstej śmietany.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium