Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jest tak, że nie mamy pomysłu na obiad...albo tak jak w deszczowy, leniwy dzień nie chce nam się nic robić. Zupę robi się w oka mgnieniu, z niewielkiej ilości składników, które przeważnie mamy pod ręką. Delikatny smak...w zasadzie to co zupie z warzyw potrzeba...nie dominuje tu inny smak, niż kalafiora.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy i blanszujemy (5 min) w lekko osolonym wrzątku. Wyławiamy z wody (wodę zostawiamy). W rondlu rozgrzewamy olej, robimy zasmażkę z mąki, zalewamy 1 litrem wody z gotowania kalafiora (8-10 min). Dokładnie mieszamy. Jajko wbijamy do miseczki, mieszamy przy pomocy widelca, dodajemy do zupy, dokładnie mieszamy (dosyć szybko). Do całości dodajemy śmietanę zahartowaną bulionem, składniki łączymy ze sobą, wrzucamy różyczki, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną bazylią i pieczywem.