Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę rozpisywał się o walorach smakowych. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki w talarki. Por w piórka. Czosnek siekamy. Brukselkę oczyszczamy, większe główki kroimy na pół. Paprykę kroimy w paski. Marchewki w talarki. Ziemniaki w dużą kostkę. Mięso, pieczarki, por, brukselkę, marchewkę i ziemniaki podsmażamy na oleju. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, zalewamy wrzącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans. Wrzucamy paprykę, fasolę wraz z zalewą, pastę z pomidorów, sok z kapusty oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości papryki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.