Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone borowiki, świeże brązowe pieczarki i pieczone kasztany, które nadają zupie słodkawy, maślano-orzechowy posmak....
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w szklance wody. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone pieczarki. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć. Dodać cebulę, czosnek i gałązki tymianku. Dusić na średnim ogniu przez kilka minut do zeszklenia cebuli.
Następnie do garnka wrzucić kasztany, suszone grzyby wraz z wodą z namaczania oraz tarte warzywa. Wlać bulion i gotować około 30 minut. Po tym czasie usunąć gałązki tymianku.
Ugotowaną zupę zblendować do gładkiej konsystencji, doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić śmietaną.