Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa z aromatycznym czosnkiem i ziołami. Idealna na zimowe dni.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy i dodajemy czosnek pokrojony na plasterki. Smażymy chwilę, aż czosnek puści swój aromat. Dodajemy wino dusimy pod przykryciem 5 minut, po czym zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła. Zupę doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy płomień. Fasolę osączamy z zalewy, dodajemy do zupy i grzejemy 10 min na wolnym ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i ulubionym pieczywem.