Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa z cukinii jest żółta ze względu na składniki. Oprócz cukinii zawiera batata i curry. Batat nie tylko uszlachetnia smak cukinii, ale także nadaje zupie przyjemnej, kremowej konsystencji. Dodatkową zaletą tej zupy jest fakt, że jest bardzo prosta i gotowa w pół godziny.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Batata obrac i pokroic w kostke, cukinie umyc i równiez pokroic w troche wieksza kostke. Cebule i czosnek obrac i drobno posiekac. Najpierw podsmazyc cebule z czosnkiem, dodac przyprawy a nastepnie warzywa. Smazyc wszystko kilka minut dokladnie mieszajac.
Zalac warzywa bulionem, dodac ocet jablkowy i przyprawy. Gotowac pod przykryciem, az warzywa beda miekkie, nestepnie zblendowac zupe i dodac smietane. Zupy ze smietana juz nie gotowac tylko podgrzac na malym ogniu, ewentualnie doprawic jeszcze sola i pieprzem. Podawac z ulubionymi dodatkami, tym razem wykorzystalam 3 rodzaje kielków.