Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być na kurczaku albo na rybie, cytrusowe smaki idealnie się komponują. Mięso można podać w kawałkach lub w formie delikatnych pulpecików.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Pokroiłam warzywa. Podsmażyłam je na oliwie, zalałam wodą i gdy się takoważ się zagotowała, dodałam ryby, miałam karaski w całości. Jeśli używamy drobiu można go dodać z warzywami do podsmażenia. Jeśli to pierś to w sumie będzie się gotowałam pół godziny, jeśli inny element to trzeba policzyć godzinę.
Rybki obrałam z ości. Mięso można wrzucić do zupy albo pokombinować.
Ja zrobiłam pulpeciki. Do obranego mięsa dodałam jajo, pieprz cytrynowy, bułkę tartą.
Na 10 minut przed końcem dodałam skórkę z cytryny i połamany makaron. Pod sam koniec doprawiłam zupę solą i pieprzem. Włożyłam pulpeciki, po dwóch minutach będą gotowe. Dodałam sok z połowy cytryny a po wyłączeniu ognia natkę pietruszki i rozrobioną łyżkę śmietany.
Smacznego:)