Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez tej zupy po prostu nie ma świąt. Zobacz jak przygotować barszcz wigilijny, aby był aromatyczny i miał piękny, rubinowy kolor.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 305
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 305
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Grzyby zalej szklanką ciepłej wody i trzymaj na niewielkim ogniu ok. 40 minut. Gdy grzyby wystygną posiekaj je, nie wylewaj wody po grzybach!
Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na maśle.
Warzywa obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż je do garnka, dodaj cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez 30 minut.
Przelej barszcz przez sitko, aby nie miał w sobie warzyw. Dodaj do barszczu posiekane grzyby, wodę spod grzybów, zakwas, rozgnieciony czosnek, sok z cytryny i majeranek.
Zagotuj całość. Usuń czosnek, dopraw i podawaj z ulubionymi uszkami.