Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozgrzewająca zupa gulaszowa"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 244
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 244
Składniki
Marchewkę oraz ziemniaki obierz i umyj. Marchewkę pokrój w plasterki, a ziemniaki w kostkę. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w kostkę. Mięso umyj, osusz i pokrój w ok. 2 cm kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i partiami smaż mięso, aż do lekkiego zrumienienia (jeśli włożysz na raz za dużo mięsa, to puści ono sos i nie da się go zrumienić). Mięso przełóż do garnka i zalej gorącym bulionem (musi być zakryte). Dodaj listki laurowe i gotuj na małym ogniu.
Na tej samej patelni roztop masło, wrzuć cebulę, posyp 1 łyżką słodkiej oraz szczyptą ostrej papryki i zeszklij. Przełóż wszystko do garnka z mięsem. Gotuj jeszcze około 45 minut – aż mięso zmięknie.
W międzyczasie na drugiej patelni przesmaż na oleju marchewkę, papryki, ziemniaki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przełóż do garnka i gotuj całość jeszcze ok. 20 min. (ziemniaki muszą być miękkie).
Na koniec dodaj pomidory z puszki, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i gotuj jeszcze 20 minut.
100 minut. Porcja: 180 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie