Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa w bezmięsnym wydaniu. Aromat pieprzu białowieskiego wspaniale komponuje się z pozostałymi składnikami.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Pory kroimy w piórka. Seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew w pół talarki. Kabanosy kroimy na małe kawałki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w paski. Natkę drobno siekamy. Warzywa (bez pomidorów) i kabanosy smażymy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz białowieski, gotujemy około 15 min. Po tym czasie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy pomidory, gotujemy jeszcze 10 min. Na koniec wsypujemy natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.