Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa lub inaczej ,,kuloryba'' to bardzo popularne warzywo sezonowe letnie, dlatego przedstawiam propozycję zupy krem. Smacznego:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Składniki
Zagotować bulion z zielem angielskim, liściem pora i liściem laurowym, przecedzić. Kalarepy obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Gotować do miękkości, wlać śmietankę kremówkę i zblendować całość na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uprażyć słonecznik na suchej patelni. Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego;)