Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej hardcorowa wersja flaków tradycyjnych bo z kurczakiem :) jedzą nawet najbardziej wybredne dzieciaki ;)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1154
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1154
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy, w całości gotujemy w garnku na tyle dużym żeby woda go zakryła, ściągamy szumowiny. Gdy kurczak się ugotuje wyciągamy go z wody do ostygnięcia. W miedzy czasie obieramy warzywa i myjemy.
Warzywa trzemy na tarce na grubych oczkach. Gdy kurczak wystygnie obieramy mięso i kroimy je w paski. Następnie wrzucamy pokrojonego kurczaka i starte warzywa do wywaru w którym był gotowany kurczak.
Dodajemy wszystkie przyprawy, jeżeli chodzi o przyprawę do flaków to zależy od smaku jaką kto intensywność lubi, niecałą łyżeczkę gałki muszkatałowej, kucharek i pieprz do smaku i dość sporo majeranku.
Na koniec robimy zasmażkę, margaryna do smażenia plus 3- 4 łyżki mąki pszennej podsmażamy na patelni. Dodajemy do zupy mieszając, zostawiamy na gazie około 5 minut. Gotowe, życzę smacznego :)