Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni nie ma nic lepszego niż chłodnik. Chrupiące świeże warzywa zmieszane z schłodzoną śmietaną i jogurtem orzeźwią, zaspokoją głód i wyśmienicie smakują:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Rzodkiewki dokładnie myjemy /ale nie obieramy/, kilka sztuk odkładamy do dekoracji a resztę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobna kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, nasion i kroimy w kostkę. Jogurt naturalny zwykły, jogurt naturalny grecki i śmietanę doprawiamy do smaku solą /może być ziołowa/, pieprzem cytrynowym i mieszamy. Rzodkiewkę i paprykę mieszamy z jogurtami i śmietaną. Dekorujemy koperkiem i kawałkami warzyw. Do chłodnika możemy dodać posiekane młode listki rzodkiewek a koperku ile lubimy:)