Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1094
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1094
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
Składniki
Botwinkę oczyścić, liście posiekać a korzenie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zagotować bulion, dodać botwinkę, sok z cytryny i cukier. Gotować 10-15 minut do miękkości. Wystudzić.
Ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na kilka minut. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ogórki odcisnąć z soku.
Do ugotowanej i wystudzonej botwinki wlać kefir, dodać ogórki, koperek i połowę szczypiorku. Doprawić do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Schłodzić dobrze w lodówce.
Podawać z jajkiem na twardo, posypany pozostałym szczypiorkiem.