Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczna zupa paprykowa"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Marchewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Rozgrzej masło w garnku z grubym dnem. Wrzuć rozdrobnione warzywa, duś, aż staną się szkliste. Obydwie papryki pokrój na cienkie paseczki, dołóż do gotujących się warzyw.
Warzywa zalej 1,2 l wrzątku. Wrzuć kostki rosołowe, najlepiej drobiowe, i koncentrat wymieszany z octem. Dopraw papryką, pieprzem i ewentualnie solą.
Gotuj pod przykryciem około 20 minut, by paski papryki zmiękły, ale nie rozgotowały się. Oddzielnie ugotuj ryż na sypko. Do miseczek nałóż po porcji ryżu, zalej gorącą zupą, posyp natką.
Z mięsną wkładką
Do zupy możesz wrzucić pokrojone mięso z niedzielnej pieczeni lub podsmażone na suchej patelni plasterki kiełbasy.Źródło: Naj