Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, kompleksowa zupa. Nasyci i rozgrzeje jak mało co.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Namoczyć na noc fasolkę.
Drób zalać wodą, gotować golonkę, skrzydełko i nóżkę do uzyskania miękkości ~1 godz. Wyjąć mięso, dołożyć fasolkę, gotować ~25 min.
Pokroić ziemniaki w drobną kostkę, pora w drobne krążki i paski. Zetrzeć resztę warzyw na grubych oczkach. Pod koniec 1-go cyklu fasolki wrzucić wszystkie do garnka. Wszystko będzie jeszcze pyrkotało do ~20 min do miękkości ziemniaczków.
15 min przed końcem całego gotowania skorzystać z dobrodziejstwa przypraw.
Pod sam koniec przysmaczyć do smaku wytrawnym koncentratem i sokiem z 8 warzyw. Wykorzystana podług umiaru sól będzie zapewne solą najwyższej jakości. Barszcz najlepiej podawać z pierogami bądź uszkami, przyprószony koperkiem i natką pietruszki.
Smacznego :-)