Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tropikalna pieczeń ze schabu"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Schab umyj, osusz i pokrój na 5 równych plastrów. Rozłóż je na drewnianej desce, okryj folią i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka.
Następnie każdy z kawałków natrzyj szczyptą soli i czarnego pieprzu, po czym obsyp starannie z obu stron mąką pszenną.
Na patelni rozgrzej mocno olej i usmaż każdy plaster schabu.
Plastry ananasa wyjmij z puszki, odlej z zalewy (zostaw ją na później). Skrop je niewielką ilością wódki oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, po czym rozłóż na podsmażonym mięsie.
Do dziurki ananasa włóż po łyżce żurawiny.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 10 minut.
Gotowe danie posyp czerwonym pieprzem i udekoruj rozmarynem. Polej lekko podgrzanym sokiem z ananasa. Możesz go wymieszać z resztą wódki.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 350
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV