Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka ze śliwkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 210
Składniki
Umytą szynkę natrzyj oliwą. Cytrynę pokrój w plastry, obłóż mięso. Przykryj, schłodź przez noc.
Śliwki namocz w koniaku z gorącą wodą – płynu ma być razem tyle, by przykrył śliwki. W szynce zrób ostrym nożem wgłębienie, włóż w nie namoczone śliwki. Obwiąż mięso sznurkiem, by nadać mu kształt.
Posmaruj musztardą, obsmaż na gorącym oleju. Po obsmażeniu obłóż plasterkami drugiej cytryny, przykryj folią. Piecz godzinę i 15 min w 180°C. Po tym czasie zdejmij folię i zwiększ temperaturę do 200°C na 10-15 minut, żeby przypiekła się skórka.Źródło: Chwila dla Ciebie