Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawy smak, mnie lepiej smakuje niż ze śliwkami czy też morelami :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
w misce wymieszać sól peklową z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, przeciśnięty przez praskę czosnek. Schab umyć i włożyć do przygotowanej zalewy, miskę przykryć folią aluminiową lub pokrywką i wynieść w chłodne miejsce na ok 5-6 dni, w międzyczasie schab co jakiś czas odwracać. W dniu kiedy będziemy piec schab należy go wyciągnąć z zalewy i osuszyć. Długim ostrym nożem zrobić w środku otwór, do którego należy wkładać suszone pomidory. Schab przełożyć do przykrywanego naczynia żaroodpornego piec w 180 stopniach ok 1-1,5 godziny.