Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczone kotlety schabowe z marchewką i cebulą - jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub puree, z ulubioną surówką.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Kotlety schabowe lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Marchewki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć połowę porcji marchewki i cebuli. Warzywa przykryć plastrami mięsa. Na nich rozłożyć pozostałe plasterki marchewki i cebuli. Całość oprószyć solą i pieprzem oraz posypać startym żółtym serem. Na wierzchu rozsmarować majonez. Potrawę przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać bez przykrycia około pół godziny.