Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki ze schabu z suszonymi śliwkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Składniki
Wymieszaj olej z solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz przyprawą do wieprzowiny i natrzyj umyty i osuszony schab. Obłóż posiekaną cebulą i czosnkiem. Odstaw na noc do lodówki. Następnie zdejmij z mięsa czosnek i cebulę, przełóż do brytfanki, zalej 1/3 szklanki wody i piecz około 2 godzin pod przykryciem w temp. 180°C.
2. Wystudzony schab pokrój na cieniutkie plasterki. W miseczce rozprowadź koncentrat buraczany z odrobiną wody, tak by powstał różowy płyn. Zanurz w tym pokrojony na plasterki schab. Gdy nabierze koloru, wyjmij z zalewy, zawiń ze śliwką, skrop octem balsamicznym.
Podawaj na świeżych liściach rukoli, posyp plasterkami owczego sera.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień