Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe ze śliwką"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 142
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 237
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 142
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 237
Składniki
Kotlety rozbij tłuczkiem i posyp z jednej strony pieprzem i solą. Odłóż na 30 minut. Cebulę i czosnek obierz i drobniutko posiekaj. Wymieszaj z musztardą.
Dodaj kminek i majeranek. Masą posmaruj kotlety po przyprawionej stronie. Śliwki posiekaj na niewielkie kawałki, a boczek i ogórki pokrój na kostkę.
Na każdym posmarowanym plastrze mięsa rozłóż śliwki, boczek i ogórki. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczką lub szpilką do zrazów. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż zrazy na rumiano.
W płaskim rondlu zagrzej 1/2 szklanki wody. Wrzuć listki laurowe i ziarenka pieprzu. Przełóż zrazy i duś ok. 40-50 minut.
Podawaj polane sosem powstałym podczas duszenia roladek, z warzywami z wody i ryżem na sypko.
Wytrawnie
Wodę do duszenia wymieszaj pół na pół z białym wytrawnym winem – roladki będą jeszcze delikatniejsze.Źródło: Naj