Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Składniki
Schab myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na 1,5 cm plastry. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzmy i odstawiamy na chwilę. W miseczce roztrzepujemy dwa żółtka, a następnie dodajemy masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie mieszamy. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony masą orzechowo-chrzanową i zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczką i panierujemy w jajku, a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.