Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie szybkie dania obiadowe ? Dziś właśnie przygotowałam takie danie gotowe w zaledwie piętnaście minut, myślę że chętnie z niego skorzystacie ponieważ jest banalnie prosty w przygotowaniu
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć następnie nożem lub za pomocą obieraczki pokroić w plastry dowolnej grubości. Na głębszą patelnię wlać oleju aby zakryło dno patelni, rozgrzać go a następnie przełożyć przygotowane plasterki nakryć pokrywką i smażyć dusząc do ich miękkości i ładnego zarumienienia. Pod koniec gdy plasterki są już miękkie i ładnie zarumienione wsypać sól i wymieszać po całości
W trakcie gdy plasterki duszą się na średnim ogniu na drugiej patelni przygotować kaszankę, do patelni wlać trzy łyżki oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć ją na lekko rumiany kolor. Następnie wkroić kaszankę swojską lub kupną bez flaka i podsmażyć aż kaszanka się rozpadnie
Tak przygotowane danie nadaje się dla zapracowanych lub jeżeli nie mamy czasu aby coś przygotować na szybko. Moje jedzonko podałam dodatkowo z pomidorami Lima moimi ulubionymi z solą i pieprzem naturalnym a do popicia zimny kefir. Jeżeli są osoby które nie znoszą kaszanki można podać same plasterki np. z jajkiem sadzonym lub ulubionym kawałkiem mięsa