Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry na kanapki i polecam go też na świąteczny stół
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Mięso opłukać,usunąć tłuszcz.Pokroić.Zalać wodą.Wrzucić przyprawy.Gotować,aż mięso będzie miękkie.Wątróbkę opłukać,oczyścić z błon i tłuszczu.Pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju.
Mięso odcedzić.Razem z surowym boczkiem i wątróbką zemleć.Wyrobić ze śmietanką i jajkami.Doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Blaszkę wyłożyć plasterkami wędzonego boczku,tak oby z blaszki wystawały końce plastrów.Do środka włożyć masę mięsną.Wierzch wyrównać.Przykryć końcami boczku .Przykryć aluminiową folią.Piec 45 minut w temp. 180 C.