Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet w cieście"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Składniki
ok. 90 minut
Wątróbkę umyć, namoczyć w mleku na ok. 30 minut, odsączyć. Boczek, kurczaka i wątróbkę pokroić, zemleć z chlebem (bez skórki) w maszynce, doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem, tymiankiem, wymieszać z 1 jajkiem i brandy.
Kruche ciasto rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą i wysypanej bułką tartą, ponakłuwać widelcem. Polędwiczki podsmażyć na trzech łyżkach oliwy, wystudzić, zawinąć w 6 plastrów boczku. Resztę boczku pokroić, rozłożyć na cieście.
Połowę masy mięsnej rozłożyć na plastrach boczku, przykryć polędwiczkami, pozostałą masą i ciastem (ścinki ciasta rozwałkować znowu i wykorzystać do dekoracji). Wierzch ciasta posmarować jajkiem. Piec 60-70 minut w temp. ok. 190°C.Źródło: Twoje Imperium