Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka na kanapki to domowe mięso, które przygotujesz z pomocą piekarnika. Wystarczy zamarynować mięso, odstawić do lodówki, a następnie upiec wędlinę. Sprawdź ten prosty przepis.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Składniki
Kawałek mięsa umyj pod bieżącą wodą i osusz. W małej misce wymieszaj majeranek, paprykę słodką i ostrą. Dodaj miód i musztardę. Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i także wymieszaj z całą marynatą.
Mięso natrzyj z jednej i z drugiej strony solą oraz pieprzem. Teraz w ten sam sposób nałóż marynatę. Włóż kawałek mięsa do miski, przykryj folią, a następnie odstaw na kilka godzin do lodówki.
Wyłóż zamarynowane mięso i włóż je do rękawa pieczonego. Zwiąż dwa końce i przy każdym z nich zrób otwór z pomocą ostrego noża. Worek wraz z mięsem umieć na głębokiej blaszcze lub w naczyniu żaroodpornym.
Mięso przełóż do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz przez dwie godziny. Po tym czasie delikatnie rozerwij worek, aby jeszcze mięso się przypiekło z zewnątrz. Uważaj, aby gorąca para cię nie oparzyła.
Po tym czasie odstaw mięso do ostudzenia, nie krój jej przed całkowitym ostygnięciem. Najlepiej przygotować plastry dopiero na drugi dzień. Jeśli karkówka puściła sok, możesz wykorzystać go do stworzenia bulionu albo sosu.