Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa wg przepisu babci Krysi.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 315
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Składniki
Mięso przekręcić przez maszynkę z grubym sitkiem. Do mięsa dodać wodę i dokładnie wyrabiać. Musi zrobić się kleiste. Dodać wszystkie przyprawy i w dalszym ciągu dobrze wyrabiać. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce Następnie napełniać jelita. Kiełbasę obsuszać przez dobę i na koniec sparzyć, nie gotując, w prawie wrzącej wodzie ok 20 min. Kiełbasę można upiec lub uwędzić. Smacznego.