Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkie pieczywo. Bardzo dobre z dżemem lub powidłami, ale mi najbardziej smakuje z samym masłem. Polecam na śniadanko.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1096
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1096
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku dodając po łyżce mąki i cukru. Suche składniki wsypać do miski. Masło stopić i ostudzić. Gdy drożdże zaczną rosnąć dodać je do suchych składników. Dodać masło i jajka. Wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 min. Ponownie zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i zapleść warkocz.
Gotowy warkocz umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec około 30 min. w 200 °C.