Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na cytrynowe tosty.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1109
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1109
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W oddzielnej misce ubijamy białko z cukrem na sztywną pianę.
Powoli dodajemy migdały, sok i skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową.
Całość mieszamy i ubijamy na gładką jednolitą masę. Przygotowujemy brytfankę, wykładamy ją papierem do pieczenia.
Układamy na niej naszą chałkę i smarujemy wierzch chałki masą cytrynowo-migdałową
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około dziesięciu minut, aż tosty się zarumienią
Tosty najlepiej smakują na ciepło. Idealnie pasuje do tostów świeżo wyciskany sok z pomarańczy