Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka szakszuka. Bardzo często robię ją na śniadanie. W zależności od pory roku zmieniają się dodatki. Aktualnie w sezonie są pomidory soczyste i kurki pachnące. Szybkie, proste śniadanie od którego nie można się oderwać. Szakszukę podaję z chlebem żytnim na zakwasie który sama piekę.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1147
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1147
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Składniki
Na patelni rozpuszczam połowę masła. Kurki myję, osuszam, i przesmażam na maśle. Doprawiam solą, pieprzem. Przekładam na talerz. Pomidory sparzam, obieram ze skóry, kroję na kawałki. Cebule i czosnek drobno kroję i przesmażam na reszcie masła. Dodaję pomidory i dalej przesmażam, mają zostać kawałki pomidora. Dodaję kurki, doprawiam oregano, bazylią, i mieszam. Robię wgłębienia na patelni i wbijam jajka. Smażę aż jajka się zetną. Posypuję natką pietruszki.